Lid worden

Lid worden van HBV Dudok wonen is gratis! Meld u nu direct aan. Lid worden

Bouw ‘Nieuw Zuid’ eind oktober van start

6 oktober, 2016

Hilversum – Na jarenlange voorbereiding, is het nu zo ver: de bouw van het nieuwe woongebied ‘Nieuw Zuid’ in Hilversum gaat eind oktober van start. Nieuw Zuid verrijst op de plek van het huidige zorgcentrum Amaris Zuiderheide aan de Diependaalselaan. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Zuiderheide en direct omwonenden van het bouwplan werden deze week tijdens goed bezochte informatiebijeenkomsten bijgepraat door Dudok Wonen, Amaris Zuiderheide en aannemer Hegeman over de bouwwerkzaamheden.

In totaal komen er 200 moderne appartementen in vijf woongebouwen die duurzaam en levensloopbestendig zijn. ‘De appartementen zijn geschikt voor jong en oud en bestaan uit een mix van sociale huur en vrije sector huur. In twee gebouwen komen woningen voor ouderen die zorg nodig hebben. Daarnaast worden er diverse buurtvoorzieningen ontwikkeld en wordt er een parkachtige tuin gemaakt die de vijf gebouwen met elkaar verbindt’, licht Michiel van Baarsen, manager onderhoud en ontwikkeling van Dudok Wonen toe.

De eerste twee gebouwen zijn naar verwachting eind 2017 klaar. De inschatting is dat het totale plan Nieuw Zuid in 2020 gereed is. Het huidige zorgcentrum Amaris Zuiderheide wordt gefaseerd gesloopt. Zo’n 55 bewoners zijn al intern naar een andere vleugel verhuisd. ‘Het huidige gebouw van het verzorgingshuis Amaris Zuiderheide voldoet niet meer aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld aan de huisvesting van ouderen. Daarom wil Amaris op de huidige plek twee gebouwen betrekken waar ouderen veilig en prettig kunnen wonen’, vertelt Anja Diepstraten, manager wonen en zorg van Amaris Zuiderheide.

Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project dan kunt u zich aanmelden op de website www.nieuwzuidhilversum.nl.

         

← Terug naar vorige pagina

Uitvoeringsprogramma 2017 – 2018 Gooi en Vechtstreek

Uitvoeringsprogramma 2017 - 2018 Gooi en Vechtstreek

Corporaties bouwden..

Corporaties bouwden slechts 12.000 woningen in 2015

HBV Dudok Wonen

info@hbvdudokwonen.nl
HBV Dudok Wonen - Huurdersbelangen
© 2019, HBV Dudok Wonen, Hilversum   |   Sitemap   |   website: sbddesign.nl