Anton Elbertsen

Ik ben Anton Elbertsen 57 jaar oud ben getrouwd en heb 2 volwassen kinderen, en bewoon ongeveer 23 jaar een woning van Dudok Wonen. Ik heb eerst een tijd in de woningbouw gewerkt, en ben later boekhouder geworden, en hierin gespecialiseerd als creditmanagement en debiteurenbeheer.

Sinds eind 2016 ben ik lid van het bestuur van HBV Dudok Wonen. In februari 2017 werd ik penningenmeester en dus ook lid van het dagelijks bestuur van de HBV. Vanaf augustus 2018 heeft de HBV geen voorzitter meer gehad, en ben ik de functie van vicevoorzitter gaan uitvoeren.

Op een van de vergaderingen is mij gevraagd of ik niet de functie van voorzitter wilde gaan vervullen.  Nu is dit voor mij iets nieuws, maar doordat het huidige bestuur mij capabel vindt om deze functie te vervullen heb ik ja gezegd. En ben dan ook op de algemene leden vergadering van 10 juli 2019 officieel benoemd tot voorzitter van de HBV.

Waarom ik lid ben geworden van de HBV en later ook van het bestuur is dat er in mijn ogen te veel dingen die met wonen te maken hebben te gemakkelijk worden afgedaan. En wonen is toch wel een van onze primaire behoeften samen met eten drinken en kleding. En het wonen heeft ook een grote invloed op ons besteedbaar inkomen. Een groot deel van ons inkomen gaat op aan wonen.

Het woongenot vind ik dan ook belangrijk onderdeel van het wonen, iets wat veel geld kost daar moet je ook van kunnen genieten, en dit is niet altijd het geval.  Slecht onderhoud van de woning of woonomgeving is voor mij dan ook een van de onderwerpen waar ik mij voor in wil zetten. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat bewoners (huurders) opkomen voor hun rechten die zij hebben. Maar ook samenwerken vind ik iets wat je zeker als huurders goed voor elkaar dient te hebben. Dudok Wonen heeft een aantal bewonerscommissies die in een straat of een wijk actief zijn, samenwerking van die commissies is voor mij belangrijk, helaas gebeurd dit veel te weinig. Dit punt staat wel op de agenda van de HBV.  Maar ook onze leden laten mee beslissen over de jaarlijkse huurverhoging. En zo zijn er veel onderwerpen die HBV op hun bestuurstafel krijgen.
En daarom is het werk binnen het bestuur zo leuk en veelzijdig.

Met vriendelijk groet

Anton