Het Woonprotest op 12 september in Amsterdam

Door de aanhoudende wooncrisis in Nederland, is het voor veel mensen moeilijker een huis te vinden of te betalen. Aangezien wonen zo’n belangrijk deel van mensen hun leven is, levert dit mensen veel stress en frustratie op. Veel mensen staan op lange wachtlijsten, zijn thuisloos, of kunnen hun steeds duurder wordende huur niet meer betalen. Alleen met meer woningen en beleid kan hier iets aan gedaan worden. Hier zet de Huurdersbelangenvereniging Dudok Wonen zich ook voor in.

Daarom organiseert Actiegroep Het Woonprotest, dat bestaat uit 165 losse organisaties, op 12 september 2021 om 14.00 een protest op De Dam tegen het huidige woonbeleid in Nederland. Daar roepen zij op tot het garanderen van voldoende en betaalbare huisvesting, het herpakken van de grip op fors stijgende huur- en huizenprijzen, het stoppen van racistisch en klassistisch woon- en sloopbeleid en om parasitaire beleggers aan te pakken.

Dus, mocht u op het protest uw problemen met het huidige woonbeleid willen laten horen, bent u welkom op:

Datum: 12 september

Tijd: 14.00

Locatie: Amsterdam, op de Dam.

Op 23 oktober organiseert Actiegroep Woonopstand ook een soortgelijk protest in Rotterdam om zowel het landelijke, als regionale probleem aan te kaarten.