Sociale huren eenmalig niet verhoogd in 2021


Goed nieuws voor de huurders! Om mensen tijdens Corona tegemoet te komen worden alle sociale huren in 2021 eenmalig niet verhoogd.

Eind februari heeft minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bekend gemaakt dat de huur van alle sociale huurwoningen met een huur tot 752 euro van corporaties, onzelfstandige woningen, woonwagens en woonwagenstandplaatsen eenmalig niet verhoogd zal worden in 2021. Het doel hiervan is om mensen tegemoet te komen voor verminderde inkomsten tijdens Corona. Dit geldt voor alle Nederlandse corporaties, dus ook voor Dudok Wonen.

Een deel van de Nederlandse huurders komt ook in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging. U kunt via deze link kijken hoe Dudok Wonen omgaat met eenmalige huurverlagingen en of u ervoor in aanmerking komt. Indien u volgens Dudok Wonen in deze categorie valt, krijgt u begin maart automatisch een bericht van de corporatie.

HBV Dudok Wonen hoopt dat dit veel van onze leden een beetje uit de brand helpt. Maar mocht dit niet zo zijn, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via het contactformulier.