Hoogste punt Volante

 

In januari 2023 startte de bouw van appartementencomplex Volante. Dat is gevierd in het voorjaar samen met bewoners en omwonende in de mooi opgeknapte binnentuin. De bouw loopt voorspoedig en daarom bereikten we eind november al het hoogste punt. Dudok wonen en bouwbedrijf Hegeman markeerden deze mijlpaal met drie vleermuizenhotels op het dak.

 
 

Hoogste punt Volante

Karin Walters, wethouder Wonen, was ook aanwezig. Ze bedankte de bouwvakkers voor hun goede werk. Dit is een mooi project met veel sociale huur, vertelt ze in haar toespraak. We zitten in een tijd van bouwprojecten waarbij je je kunt afvragen of het nog gaat gebeuren. Nou, hier gebeurt het. Daar ben ik heel blij mee. Dit is toch de droom van elke wethouder Wonen!

WISjH

Volante, eveneens vernoemd naar een heideplantje, krijgt vijf en zeven verdiepingen, met in totaal 108 appartementen. Daarvan zijn er 58 sociale huurappartementen, 30 voor mensen die zorg afnemen van Amaris en 20 voor de cliënten van Stichting WISjH (WoonInitiatief Speciale jongeren Hilversum). Hier kunnen jongeren tussen de 18 en 25 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking wonen. Zij wonen als groep bij elkaar en kunnen allerlei taken vervullen, zoals ouderen helpen, werken in het Grand Café en de groenvoorziening onderhouden. De jongeren wonen op zichzelf, maar krijgen wel 24 uur per dag begeleiding vanuit de Amerpoort.

 
 
 
Volgende
Volgende

Huurprijscheck